
Gespreksbegeleiding
Op deze pagina kan je meer informatie terugvinden over gespreksbegeleiding. Samen kunnen we kijken of ik iets voor je kan betekenen. Ik wil een beeld krijgen van jouw verhaal, jouw vraag en jij krijgt een beeld van mijn werkwijze en als persoon.
Samen stellen we een hulpvraag op (waar worstel je mee) en een doel (wat wil je bereiken). Therapie kan baat hebben bij zeer veel uiteenlopende klachten, zowel emotioneel, psychisch als lichamelijk.
Wat doe ik als psycholoog tijdens deze begeleiding?
Tijdens de sessies gaan we samen dieper in op jouw thema(s). Dit kan op verschillende manieren en de aanpak kan ook verschillen van sessie tot sessie. Belangrijk is dat jij je goed voelt bij de manier van werken. Zelf geloof ik sterk in een vertaling van de sessies in de praktijk naar de situaties buiten deze vier muren. Het is buiten die vier muren waar jij tegen dingen aanbotst. Logisch dan toch dat je net daar ermee aan de slag moet? Ik durf soms dus wel eens wat ‘taken’ of oefeningen meegeven voor thuis uit te proberen, zodat we dit daarna samen in de praktijk kunnen bekijken.
Ik wil jou helpen om op een draagbare manier emoties te voelen, te kijken naar jezelf en inzichten te krijgen. Samen gaan we op zoek naar achterliggende emoties, terugkerende patronen en uiteraard naar oplossingen om je beter te voelen.
Frequentie en duur begeleiding
Hoe vaak jij bij mij langskomt is afhankelijk van verschillende factoren en jouw eigen proces. Soms is het goed om elke week af te spreken, maar elke 2 weken, elke maand of meer verspreid kan ook. Dit is vaak iets dat doorheen het traject ook wel verandert. Dit is iets dat we dan ook samen bekijken en onderling bespreken.
Het is moeilijk vooraf te bepalen hoeveel sessies nodig zijn om de moeilijkheden je ervaart aan te pakken. Dat is afhankelijk van de klacht, de intensiteit, de regelmaat van afspraken, je budget,… Enkele sessies zijn vaak wel nodig voor je effect kan merken, zeker wanneer we patronen aanpakken die al een ruime tijd aanwezig zijn.
Thema's waarmee ik met jou aan de slag kan:
- cognitieve klachten
- niet-aangeboren hersenletsel
- depressieve klachten
- angst
- stress
- burn-out
- verlies
- identiteitsvragen
- perfectionisme
- zelfbeeld
- omgaan met pijn
- coping
- slaap
- werk- en studiegerelateerde klachten
- spanning
- faalangst
- emotionele instabiliteit
- faalangst
- spanning
- piekeren
- chronische neurodegeneratieve aandoeningen
- ….